thanabalan-menjaringkan-gol-tandukan-header-korea

Thabalan menjadi pemain gantian di separuh masa kedua tetapi telah menjelmakan keajaibannya dengan menjarikan gol secara tandukan. Beliau yang merupakan penjaring terbanyak untuk pasukan Malaysia di sukan SEA 2017 kini, menunjukkan kecemerlangannya sekali di Piala AFC 2018 bawah 23 tahun. Walaupun begitu, Malaysia telah tewas 2-1 di dalam perlawanan suku akhir itu.

 

Berikut adalah serba sedikit info mengenai Thanabalan.

Thanabalan/aku Nadarajah (lahir 25 Februari 1995) merupakan seorang pemain sepak bola profesional Malaysia yang bermain sebagai penyerang untuk kelab Felcra FC melalui pinjaman dari Negeri Sembilan dan pasukan kebangsaan Malaysia U-23.[1] Sebelum bermain untuk Felcra FC, Thanabalan bermain dalam Negeri Sembilan U-21 dan kemudian dinaikkan kepada kanan atasan.

 

thanabalan-menjaringkan-gol-tandukan-header-korea-pemain-bolasepak

Thanabalan menjadikan setiap matlamat dia skor untuk ayahnya S. Nadarajah, yang lumpuh dari dada sehingga ke bawah disebabkan oleh sebuah kemalangan jalanraya pada tahun 2013. Dia adalah sebahagian daripada pasukan kebangsaan yang layak untuk Piala Asia B-23 AFC 2018 yang akan berlangsung di China selepas menjaringkan 2 gol dalam 3 kemunculan dalam perlawanan kelayakan. Thanabalan juga jadi permain penting skuad U-23 selapas menundukkan Indonesia 1-0 hasil jaringan beliau di minit ke 86, melangkahkan Malaysia ke pentas akhir bolasepak Sukan Sea 2017.

Facebook Comments

Similar Posts